top of page

Jeg har surfet på bølgene!


...Jeg har lenge, faktisk i et par år, tenkt å "pusse opp" min gamle web-side. Det har jeg gruet meg til, for jeg visste jeg måtte finne meg et nytt web-program og lære meg det. Skrekk og gru!

For to uker siden dukket programmet opp. En kar jeg vet er god på data hadde trykket "like" på et web-program. Dermed gikk jeg inn og sjekket om det kunne være noe for meg. Og det så fleksibelt, funksjonelt og bra ut, noe som en "gammel" grafiker som meg liker. Dermed var jeg i gang.

Å lære meg nye data-program, det er en stor tålmodighets-prøve for meg. Så nå har jeg gått inn og ut av komfortsonen flere ganger daglig i to uker, fordi jeg har lett for å tenke: "Åhh, dette blir vanskelig!" - Og da blir det selvfølgelig det! Noe som fører til at jeg blir fryktelig frustrert, stresset og sliten. Jeg har hatt det sånn siden matte-timene i barneskolen.

Men nå oppdaget jeg at jeg ikke ble så sliten som jeg vanligvis ville blitt. Det kan jeg takke min mindfulness-trening for. Jeg har nemlig lært meg til å bli oppmerksom på når stresset kommer og å gjøre mentale tiltak med en gang. Dette gjør at jeg ikke lar meg rive med når "Åhh, dette blir vanskelig"-tanken og frustrasjonen dukker opp.

Det mindfulness-pioneren, Jon Kabat-Zinn, sier: "Du kan ikke stoppe bølgene, men du kan lære deg å surfe," er et godt bilde på hva mindfulness gjør. Det handler om å ikke la seg bli sugd ned i bølgedalene, men å surfe på toppene! Takket være mindfulness-treningen har jeg lært kunsten å surfe. Livet blir mye mindre slitsomt. Og det er faktisk veldig godt.

Inger Helene

bottom of page