top of page

Om meg

Foto: Arne Frodahl

Inger Helene Nøkleholm

Mindfulness Teacher MBSR

TFT Terapeut

NLP Master Health Coach

NLP Master Business Coach

Reg. Homøopraktiker MNLH

 

Mottar faglig veiledning 

av Michael de Vibe, PhD.

Hvis din omsorg ikke inkluderer
deg selv er den ufullstendig.
Siddhartha Guatama (Buddha)

,,

Jeg var et stress-offer

 

Stress handler ikke bare om å ha det travelt,

men alle typer livsvansker stresser kroppen.

 

Jeg har selv opplevd livsvansker i rikt monn og er et godt eksempel på hva stress kan gjøre med fysisk og psykisk helse. Her forteller jeg i korte trekk om hva summen av dette førte til for meg. Kanskje du kjenner deg selv igjen? Kanskje du forstår hvor viktig det er å ta deg selv på alvor og ha mer selvomsorg? - Og kanskje du forstår viktigheten av å gjøre noe med ditt stress og å lære deg stressmestring. 

 

Stress både privat og i jobb

Jeg hadde hatt flere år med ekstremt mye stress, både i jobb og i privatliv. Å vise selvomsorg var et fremmedord i mitt hode. Livet handlet om å bite tenna sammen og stå på så andre ble fornøyde. En travel morgen, tre dager før en etterlengtet sommerferie, var jeg på vei til jobb.
Jeg snudde meg brått for å ordne med noe. Det resulterte i prolaps og operasjon.

 

Jeg kunne ikke ha stillesittende arbeid lenger og måtte ta farvel med mitt mediegrafiker- (typograf) yrke og starte på omskolering. Jeg tok sikte på å bli lærer i Videregående skole. 
 

Jeg tok diverse Høgskolestudier og lærte mye bra, men ingen ting om hvordan jeg skulle takle stresset inni meg. Det eneste som sto i hodet mitt var å få meg et yrke som ryggen kunne tåle og å vise andre at dette skulle jeg klare.

 

Det ble vanskelig å lære og vanskelig å huske

Jeg gledet meg enormt til å bli utdannet lærer. Jeg jobbet iherdig med studiene, men ble bare mer og mer utmattet og stresset. Dette førte til større og større problemer med læring og å huske. Men jeg bet tenna sammen og gjorde en siste innsats. Et par uker før eksamen kom et nytt ryggprolaps. Det hindret meg i å møte opp på eksamensdagen, for da lå jeg neddopet av smertestillende. 

Utmattet og umotivert

Det gikk over et år med store doser smertestillende - og endelig ble ny prolaps-operasjon innvilget. Medikamentene, smertene og bekymringene for framtida hadde gjort meg utbrent og umotivert. Jeg orket ikke å ta opp Pedagogikk-studiet.

 

NAV tilbød meg en type selvutviklings-kurs for å komme meg ovenpå igjen. Der fikk jeg sortert litt oppe i hodet og begynte å se lys i enden av tunnelen. Gleden begynte å boble i kroppen. 

 

NLP Master Health & Business Coach

Kurset gjorde at jeg fikk lyst til å lære hvordan jeg selv kunne hjelpe andre med deres livsvansker. Jeg utdannet meg til NLP Master Health & Business Coach ved Coaching og NLP-skolen Norge. 

 

Mindfulness-instruktør
Så «kom jeg over» Mindfulness. Det opplevdes som det aller mest grunnleggende for å ha et godt liv. Mindfulness inneholdt det jeg hadde søkt helt fra tidlig i tenårene, ja kanskje helt fra barndommen. Mindfulness-treningen ga meg "verktøy og mentale muskler" til hvordan jeg kunne håndtere mitt stress. Jeg ble mer selvhjulpen. Dette ønsket jeg å lære videre til andre, og utdannet meg til Mindfulness Instruktør ved Scandinavian Centre of Awareness Training (SCAT), hos Professor Dr. Med. Andries J. Kroese. 


MBSR-teacher (Mindfulness-Based Stress Reduction)
For å kvalitetssikre mine egne Mindfulness-kurs, samt fordype meg ytterligere i Mindfulness, tok jeg 1,5 års MBSR Teacher utdanning (Mindfulness Based Stress Reduction) ved Institute for Mindfulness-Based Approaches (IMA), Tyskland, 2014/2015. Samme skole som nå har ansvar for "MBSR-MBCT Teacher Training" v/NTNU.  

 

Tankefelt-terapeut (TFT)
Jeg kjente til enda en teknikk som var effektivt mot både stress og smerter, nemlig EFT (Emotional Freedom Technique) og TFT (Tankefelt Terapi). Tok et EFT-kurs i Danmark og videre-utdannet meg til TFT-terapeut ved Mats Uldal International School of TFT (MUIS).

Med stor respekt og oppmerksomhet

Det å kunne hjelpe andre, det gir livet en dypere mening for meg. Og det er med stor respekt og oppmerksomhet jeg møter de jeg coacher og mine kursdeltakere. 

 

Inger Helene Nøkleholm

Mine verv innen mindfulnessarbeid:
  

2017 -   : Er styremedlem i Mindfulness Norge.

2015-2017: Var styremedlem i Norsk forening for Mindfulness Lærere MBSR/MBCT

2016: Var medlem av Mindfulness Norges Konferansekomité 


2015: Var medlem av Mindfulness Norges Konferansekomité

Min MBSR-utdanning er ved:

Jeg er medlem av:

bottom of page